sinnaeve logo  
ontwerpt en begeleidt inrichtingen & renovaties


 home 
home...

 

euro immo

EURO IMMO 4

terug

 

Het agentschap heeft dringend behoefte aan meer werkplekken;afzonderlijke ruimtes voor verkoop, verhuur en beheer van gebouwen. Het groeiende kantoor heeft nood aan een duidelijk 'image'dat eveneens zal doorgetrokken worden in de grafiek.

Er zijn twee ruimtelijke obstakels te overbruggen.
1.Het bestaande agentschap oogt klein door de centraal ingeplante gemene delen van lift-en trapkoker van het appartementsgebouw. De grote ruimtes achterin moeten tot hun recht komen en in het geheel betrokken. Om hieraan tegemoet te komen wordt het kantoor  vanaf de voorgevel in één ruimtelijke beweging  in de diepte verbonden door de circulatie en de organisatie van alle werkplekken loodrecht te oriënteren op de gevel. Dit accent in de langse richting wordt ondersteund door kamerhoge glaspartijen, lange doorlopende lichtlijnen, het herpositioneren in één lijn van gerecupereerde dossierkasten, zelfs tot de ingewerkte plenums voor     verwarming etc...  .  De verbinding wordt nog sterker door de kasten op deze as te voorzien van een grafisch uitgewerkt beeld dat vanuit alle opzichten de stijl en image van het agentschap bepaalt. Het sfeerbeeld, bedrukt met ondermeer nieuwbouwprojecten, loopt door naar het exterieur waar het in de avond een verlicht publiciteitsvolume vormt.
2.Onder het voetpad aan de voorgevel bevindt zich in een betonnen kelder een bestaande transfoput van Eandis die op elk ogenblik toegankelijk moet blijven. De plaats van de nieuwe inkom wordt hierdoor bepaald en ondersteunt mee de verbindingsas naar achteren.Het nieuwe luik is een verhoogd hellend vlak, uitgevoerd in een inox metaalconstructie en afgewerkt met blauwe hardsteen. Deze verhoogde vloer biedt de nodige verluchting voor de transfoput en is steeds wegneembaar.

Het concept van de uitbouw legt een vormelijke link met het interieurconcept van de bureelvlakken: Een zwarte layer ommantelt grotendeels het glazen etalagevolume en steunt op een dieperliggende lichte metaalconstructie wat zorgt voor een luchtig aspect. Het idee van de layer wordt verder ook in het meubelontwerp toegepast. Het bureauwerkvlak ommantelt de ladenblokken.

 


   


Eenvoud en beperking in materiaalgebruik:
Kamerhoge glaspartijen in de langse  richting van het agentschap en     kamerhoge schuifdeurpanelen in de dwarse richting zorgen voor grote flexibiliteit in het gebruik van de werkplekken. Op deze manier worden ruimtes, naar gelang de situatie, afgebakend of geopend en blijft de werking en invulling zeer flexibel.
     
Objectgerichte visualiteit:
- de zitbank-wachtzone  = rood accent ruimtes vooraan
- het beeld =  verbindingsaccent  
- de spiltrap = rood accent ruimtes achterin
    
Van simpele spiltrap naar eyecatcher :
De bestaande metalen spiltrap naar de kelder, naar archief en sanitair blok, wordt grotendeels gerecupereerd. De trap werd in zijn sobere spilvorm geplaatst en ontdaan van de decoratief koperen leuning. De bestaande bevestigingspunten krijgen de nieuwe functie van individueel verbindings element tussen de treden onderling. Het geheel wordt ter plaatse in zwarte structuurlak gezet.
De trap wordt opgewaardeerd met een bekleding per trede van U-vormige in verstek verlijmde stroken kwartscomposiet. De passende kleurcode is de nieuwe rosso monza van Silestone.
Verder krijgt de draaitrap een zwevend ogende leuning in strak gerold metaal, discreet bevestigd en afgewerkt in dezelfde zwarte structuurlak. 

EURO IMMO 9

 

 

 

 

logo designedesign by fifteenzeronine